بیماری های مشابه

"لنفوم ناحیه حاشیه‌ای گره‌ای"
"لنفوم ناحیه حاشیه‌ای گره‌ای"
لنفوم ناحیه‌ای حاشیه‌ای ندال (Nodal Marginal Zone Lymphoma - NMZL) نوعی لنفوم سلول B با درجه پایین و بالغ است که پس از مرکز زایگرمینه‌ای به وجود می‌آید و معمولاً در گره‌های لنفاوی محیطی دیده می‌شود. درگیری خون محیطی و مغز استخوان نیز می‌تواند رخ دهد.

بیماری لنفوم سلول B منطقه‌ای حاشیه‌ای خارج لنفاوی
بیماری لنفوم سلول B منطقه‌ای حاشیه‌ای خارج لنفاوی
لنفوم ناحیه‌ای خارج گره‌ای مارژینال (Extranodal marginal zone lymphoma - ENMZL) که یکی از زیرگروه‌های لنفوم غیر هوچکین (non-Hodgkin lymphoma) است، نوعی لنفوم سلول B بالغ و کم‌درجه است که پس از مرکز زایشی (postgerminal center) ایجاد می‌شود و بافت‌های لنفوئیدی مرتبط با مخاط (MALT lymphoma) را درگیر می‌کند. این نوع لنفوم معمولاً در معده و همچنین در ضمائم چشمی، غدد بزاقی، پوست، ریه یا روده کوچک مشاهده می‌شود. به‌طور کلی، ENMZL به‌طور موضعی باقی می‌ماند، اما می‌تواند به‌صورت سیستماتیک گسترش یابد و به لنفوم سلول B تهاجمی تبدیل شود.

لنفوم ناحیه مارژینال طحال
لنفوم ناحیه مارژینال طحال
لنفوم منطقه‌ای طحالی (SMZL) یک نوع لنفوم سلول B با رشد کند و درجه پایین است که از لنفوسیت‌های کوچک تا متوسط تشکیل شده و در طحال و گره‌های لنفاوی ناحیه هیلار طحال تکثیر می‌یابد. معمولاً مغز استخوان و خون محیطی درگیر هستند، اما لنفادنوپاتی و بیماری خارج‌گرهی (extranodal) نادر است.

فولیکولار لنفوم
فولیکولار لنفوم
لنفوم فولیکولار نوعی لنفوم سلول B بالغ است که از سلول‌های مرکز زایشی (germinal center) مشتق می‌شود و معمولاً از نظر بافت‌شناسی (histologically) ظاهری فولیکولی دارد. این بیماری اغلب با تغییر ژنتیکی جابجایی t(14;18)(q32;q21) شناخته می‌شود.

مونو نوکلئوز
مونو نوکلئوز
مونونوکلئوز عفونی توسط ویروس اپشتین-بار (Epstein-Barr virus یا EBV)، یکی از اعضای خانواده ویروس‌های هرپس انسانی، ایجاد می‌شود. دوره پیش‌درآمدی (prodromal) این بیماری شامل علائمی مانند سردرد، احساس ناخوشی عمومی (malaise)، درد عضلانی (myalgia) و خستگی است که به مدت ۳ تا ۵ روز به طول می‌انجامد. در بزرگسالان، تب تا ۳۹ درجه سانتی‌گراد (۱۰۲.۲ درجه فارنهایت) ممکن است به مدت ۷ تا ۱۰ روز یا در موارد شدیدتر، بیشتر ادامه یابد و ۸۰ تا ۹۵ درصد افراد از وجود تب خبر می‌دهند.

عفونت ویروس اپشتین-بار
عفونت ویروس اپشتین-بار
عفونت ناشی از ویروس اپشتین-بار (Epstein-Barr virus یا EBV)، که به عنوان ویروس هرپس انسانی ۴ نیز شناخته می‌شود، موجب بروز طیف وسیعی از سندرم‌های بالینی از جمله مونونوکلئوز عفونی (infectious mononucleosis) می‌گردد. بسیاری از افراد در دوران کودکی به EBV مبتلا می‌شوند و عفونت اولیه معمولاً به صورت یک بیماری تب‌دار غیرمتمایز بروز می‌کند. این ویروس سپس در لنفوسیت‌های B به حالت نهفته درمی‌آید.

اندوکاردیت
اندوکاردیت
- ملاحظات اولیه در زمینه آندوکاردیت تفاوتی با روش‌های دیگر تثبیت همودینامیک اورژانسی ندارد.

استئومیلیت
استئومیلیت
*علل / مکانیسم آسیب شایع:* استئومیلیت (Osteomyelitis) عفونت استخوان است. در بیماران کودکان، معمولاً به دلیل انتشار هماتوژن (hematogenous spread) باکتری‌ها به استخوان ایجاد می‌شود که اغلب ناحیه متافیزیال (metaphyseal) استخوان‌های بلند را درگیر می‌کند. دیگر مکانیسم‌ها شامل انتشار مجاورتی از عفونت‌های همجوار مانند سلولیت (cellulitis) یا تلقیح مستقیم پس از تروما یا جراحی هستند.

سل (سل ریوی)
سل (سل ریوی)
سل (TB) به عفونت با ارگانیسم‌های کمپلکس مایکوباکتریوم توبرکلوزیس (Mycobacterium tuberculosis complex) اشاره دارد که شامل مایکوباکتریوم توبرکلوزیس (Mycobacterium tuberculosis)، مایکوباکتریوم آفریکانوم (Mycobacterium africanum) و مایکوباکتریوم بویس (Mycobacterium bovis) می‌شود. سل همچنان یک نگرانی عمده در حوزه بهداشت جهانی است و به همراه اچ‌آی‌وی (HIV) یکی از علل اصلی مرگ و میر ناشی از بیماری‌های عفونی است. این خلاصه بیشتر به سل ریوی می‌پردازد. سل گوارشی و سل پوستی به‌طور جداگانه مورد بررسی قرار می‌گیرند.

ملانوما
ملانوما
ملانوما یک بدخیمی تهاجمی از ملانوسیت‌ها است. این نوع سرطان می‌تواند در نواحی مختلفی که ملانوسیت‌ها حضور دارند، از جمله روی پوست، غشاهای مخاطی، اطراف دستگاه ناخن (ملانوما ناخن) و در چشم ایجاد شود.

خرید اشتراک